Jajka faszerowane kawiorem

Na świątecznym stole nie może zabraknąć jajek. A z racji tego, że czas świąteczny jest wyjątkowy, proponuję Wam prostą jajeczna propozycję z dodatkiem wykwintnego kawioru. Świetnie smakuje i elegancko wygląda. I nie jest trudne do wykonania, nawet w większej ilości. Bardzo polecam.

Składniki na 10 jajek:

  • 10 jajek
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki musztardy (polecam Dijon)
  • pieprz do smaku
  • 10 łyżeczek kawioru (u mnie czarny, może być czerwony)
  • kilka łodyżek szczypiorku

Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo (ok. 7-8 minut). Studzimy. Następnie obieramy je w 1/3 wysokości ze skorupy i łyżeczką, delikatnie wydrążamy środki do miseczki (nie jest to trudne, jajko ładnie odchodzi). Do jajek dodajemy majonez, musztardę oraz pieprz i całość mieszamy i rozgniatamy widelcem. Masą nadziewamy skorupki. Na każde jajko układamy łyżeczkę kawioru i posypujemy szczypiorkiem. Gotowe!

propozycja bierze udział w akcji —>
Wielkanocne Smaki - edycja IV

Reklamy

Dodaj komentarz