Jajka faszerowane kawiorem

Na świątecznym stole nie może zabraknąć jajek. A z racji tego, że czas świąteczny jest wyjątkowy, proponuję Wam prostą jajeczna propozycję z dodatkiem wykwintnego kawioru. Świetnie smakuje i elegancko wygląda. I nie jest trudne do wykonania, nawet w większej ilości. Bardzo polecam.

Składniki na 10 jajek:

  • 10 jajek
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki musztardy (polecam Dijon)
  • pieprz do smaku
  • 10 łyżeczek kawioru (u mnie czarny, może być czerwony)
  • kilka łodyżek szczypiorku

Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo (ok. 7-8 minut). Studzimy. Następnie obieramy je w 1/3 wysokości ze skorupy i łyżeczką, delikatnie wydrążamy środki do miseczki (nie jest to trudne, jajko ładnie odchodzi). Do jajek dodajemy majonez, musztardę oraz pieprz i całość mieszamy i rozgniatamy widelcem. Masą nadziewamy skorupki. Na każde jajko układamy łyżeczkę kawioru i posypujemy szczypiorkiem. Gotowe!

propozycja bierze udział w akcji —>
Wielkanocne Smaki - edycja IV

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s