Pralinki kokosowe z morelami

Bardzo delikatne kokosowe trufelki na bazie suszonych moreli. To niesamowite jak jedynie z trzech składników może powstać coś tak pysznego i nomen omen zdrowego. Dodatkowo, bardzo szybko się je robi i w zasadzie w kilka chwil powstaje naturalnie słodka przekąska. Raffaello w odchudzonej wersji :-) Bardzo gorąco polecam!

pralinki kokosowe z moreli

Składniki na 8 pralinek:

  • pół szklanki migdałów blanszowanych – najlepiej w płatkach
  • pół szklanki wiórków kokosowych
  • 5 suszonych moreli
  • do obtoczenia: wiórki kokosowe, pokruszone herbatniki, cukier puder

Wykonanie:

Morele namocz chwilę we wrzątku.

Migdały zmiel w malakserze na tłustą masę, dodaj wiórki i morele. Zmiksuj tak, aby uzyskać w miarę gładką konsystencję.

Zwilżonymi wodą dłońmi lep małe kuleczki, a następnie obtocz w wiórkach, pokruszonych herbatnikach lub cukrze pudrze.

Przechowuj z lodówce.

Reklamy

3 thoughts

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s