Pasta jajeczna z łososiem

Kolejna, po paście jajecznej z awokado, propozycja kanapkowa. Pyszna, sycąca, zdrowa i łagodna w smaku. I, jak to u mnie bywa, prosta i szybka :-) Ponadto, pasta może stanowić świetny dip do warzyw czy krakersów. Nie zmienia koloru, więc możemy ją trochę dłużej przechowywać w lodówce. Polecam!

Składniki na ok. 1 szklankę pasty:

  • 2 jajka
  • 100 g łososia sałatkowego
  • pęczek koperku
  • 3 łyżeczki jogurtu naturalnego

 Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo – czyli od momentu zagotowania 7 minut. Studzimy w zimnej wodzie. Do miski wrzucamy łososia, posiekany koperek i jogurt. Dodajemy ostudzone jajka i blendujemy do gładkości. Gotowe!
Do pasty świetnie pasują czarne oliwki lub kapary.

propozycja bierze udział w akcji—>
Co do kanapki?

Reklamy

Dodaj komentarz