Krem marchewkowy

Słoneczko na talerzu w środku mroźnej zimy. Wspaniała, gęsta, kremowa, mocno rozgrzewająca zupa-krem z marchwi. Do tego, ekspresowa w przygotowaniu. Można ją jeśc jako przekąskę w ciągu dnia lub podać ze świeżym pieczywem. Polecam bardzo gorąco!

Składniki na dwie miseczki:

  • 4 duże marchewki
  • pół szklanki wody
  • pół szklanki mleka 2%
  • 3 łyżki oliwy
  • płaska łyżeczka soli
  • 2 łyżeczki przyprawy curry
  • słodka lub ostra papryka do posypania

Wykonanie:

Marchewki myjemy, obieramy, kroimy w kostkę i gotujmy lub pieczemy. Można to zrobić np. dzień wcześniej, żeby było szybciej. Ostudzone marchewki miksujemy na gładki krem. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
Szybko i pysznie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *