Bruschetta z kurkami i serem brie

Kurki, czyli jedna z kwintesencji lata. Pełne smaku grzybki, obok których nie mogę przejść obojętnie. Poniższy przepis to właściwie luźna inspiracja. Chrupiąca bagietka, aromatyczny ser brie i podsmażone kurki. Tylko tyle. Zróbcie ich odpowiednio więcej, do kieliszka prosecco będą idealne!

Bruschetta z kurkami i serem brie przepis

Składniki na dwie porcje:

  • kilkanaście kromek bagietki lub innego ulubionego pieczywa
  • 2 garści świeżych kurek
  • ok. 150 g sera brie
  • sól, pieprz do smaku
  • 3 łyżki oliwy

Wykonanie:

Kurki oczyść i większe grzybki pokrój na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż grzybki przez chwilę. Dopraw sola i pieprzem.

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni.

Bagietkę pokrój na kromki. Na każdej ułóż po grubszym plasterku sera i ułóż na wierzchu grzybki. Skrop oliwą i zapiecz przez 2-3 minuty, aż ser się rozpuści.

Podawaj na gorąco.

Bruschetta z kurkami i serem brie przepis

Reklamy

One thought

Dodaj komentarz