Tosty z kozim serem i pieczonymi figami

Gdy już upiekliście figi z poprzedniego wpisu, wykorzystajcie je np. do tych genialnych tostów. Kozi ser, przypieczona szynka lub boczek i mnóstwo rucoli. Absolutnie świetne połączenie. Na leniwe weekendowe śniadanie jak znalazł!

tosty z figami

Składniki na dwie porcje:

  • kilka kromek dobrego chleba na zakwasie
  • ok. 100 g kremowego serka koziego
  • kilka plasterków szynki lub chudego boczku
  • dwie garści rucoli
  • pieczone figi

Wykonanie:

Kromki opiekamy w tosterze lub na patelni, smarujemy serkiem. Boczek lub szynkę rumienimy chwilę na suchej patelni i przekładamy na kanapki. Całość posypujemy rucolą i ozdabiamy figami – w całości lub pokrojonymi na kawałki. Gotowe!

Reklamy

3 thoughts

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s