Sok z marchewki, jabłka i natki pietruszki

Pierwszy dzień wiosny w tym roku przywitał nas wyjątkowym ciepłem i ogromną ilością słońca. Powoli zazieleniająca się przestrzeń wprawia w dobry nastrój. Zmęczeni po ciemnych, szarych zimowych dniach, potrzebujemy solidnej dawki energii. A najlepiej zaaplikować ją sobie w szklaneczce orzeźwiającego, wiosennego, szalenie zdrowego soku! Dodatkowo, ekspresowego do zrobienia. Nie bójcie się połączenia wytrawnej pietruszki ze słodkimi owocami. Zapewniam, że to naprawdę zgrana para! Do zabrania na weekendowy piknik! :-)

Inspiracja: Aneta S. :-)

Składniki na 2 szklanki:

  • Mały pęczek na natki pietruszki
  • 2 pomarańcze
  • 1 jabłko
  • Pół szklanki wody mineralnej

Wykonanie:
Pomarańcze i jabłko obieramy ze skórki. Pomarańcze dzielimy na części. Z jabłka wydrążamy gniazdo nasienne. Wszystkie składniki umieszczamy w wysokiej misie i blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotowe!
Jeżeli sok jest dla Was za gęsty, możecie go rozcieńczyć większa ilością wody mineralnej lub kostkami lodu.

Wszystkiego witaminowego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s