Sok z marchewki, jabłka i natki pietruszki

Pierwszy dzień wiosny w tym roku przywitał nas wyjątkowym ciepłem i ogromną ilością słońca. Powoli zazieleniająca się przestrzeń wprawia w dobry nastrój. Zmęczeni po ciemnych, szarych zimowych dniach, potrzebujemy solidnej dawki energii. A najlepiej zaaplikować ją sobie w szklaneczce orzeźwiającego, wiosennego, szalenie zdrowego soku! Dodatkowo, ekspresowego do zrobienia. Nie bójcie się połączenia wytrawnej pietruszki ze słodkimi owocami. Zapewniam, że to naprawdę zgrana para! Do zabrania na weekendowy piknik! :-)

Inspiracja: Aneta S. :-)

Składniki na 2 szklanki:

  • Mały pęczek na natki pietruszki
  • 2 pomarańcze
  • 1 jabłko
  • Pół szklanki wody mineralnej

Wykonanie:
Pomarańcze i jabłko obieramy ze skórki. Pomarańcze dzielimy na części. Z jabłka wydrążamy gniazdo nasienne. Wszystkie składniki umieszczamy w wysokiej misie i blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotowe!
Jeżeli sok jest dla Was za gęsty, możecie go rozcieńczyć większa ilością wody mineralnej lub kostkami lodu.

Wszystkiego witaminowego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *