Pasta twarogowa z sardynkami

Awanturka, bo taka też krąży nazwa tej niezwykle prostej, a pysznej pasty. Kilka dobrej jakości produktów i rybę zamieniamy w najlepszą pastę na kanapki. Do tej świeże pieczywo, masło… Już nieco wiosenniej, lżej, ale wciąż na przednówku. Pyszności!

pasta twarogowa z sardynkami

Składniki na miskę pasty:

  • 250 g sera twarogowego półtłustego
  • 1 mała puszka sardynek odsączona z sosu własnego lub oleju (te w pomidorach się nie nadają) – dobrej jakości!
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany 18%
  • pół pęczka natki pietruszki
  • pół pęczka szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Natkę i szczypiorek drobno pokroić. Rybę odsączyć z zalewy. Wszystko razem rozgnieść i wymieszać ze sobą widelcem. Doprawić solą i pieprzem.

Reklamy

14 thoughts

  1. Nie słyszałam o nazwie awanturka :) Ale takie połączenie uwielbiam. Nawet kiedyś jajka faszerowałam taką pastą :)

Dodaj komentarz