Kolejne z pieczonych mięs, które smakują zarówno na ciepło w ramach obiadu jak i później, na zimno, krojone na cienkie plasterki. Pesto dodaje suchemu mięsu soczystości i charakteru. Pesto możecie zrobić tak jak u mnie, z jarmużu, ale doskonałe będzie także bazyliowe czy każde inne.
Składniki na 500 g mięsa:
- 3 pojedyncze piersi z kurczaka łącznie o wadze ok. 500 g
- 3-4 łyżki oliwy
- 3 spore łyżki pesto z jarmużu
Wykonanie:
Mięso umyć, oczyścić. Każdą pierś rozbić tłuczkiem i rozsmarować na całej szerokości pesto. Zwijać roladki i układać w naczyniu żaroodpornym końcówką do dołu.
Całość polać oliwą, przykryć i piec ok. 40 minut.
Pomysł super :) Jak dopadnę jarmuż to pesto zrobię na pewno :)
Wspaniały pomysł. Bardzo apetycznie wygląda
Bardzo fajna i ciekawa propozycja!
Bardzo smakowicie to wygląda :) Myślę, że w ramach tradycyjnej noworocznej diety takie danie będzie jak znalazł. Super :)
Pozdrawiam
Wyśmienity pomysł i połączenie :) Jeszcze nie robiłam pesto z jarmużu, ale będę musiała koniecznie spróbować :) Przy okazji życzę Ci szczęśliwego Nowego Roku, samych radosnych dni, kulinarnych szaleństw i spełnienia marzeń :D
Pesto z jarmużu jeszcze ie jadłam. Roladka wygląda pysznie i ten kolorek
super zastosowanie dla pesto które ostatnio wrzucałaś na bloga. Mięsko z taką piękną zielenią wygląda apetycznie :)
Mniam, takie pesto musi być super, uwielbiam wszystko co zielone:))
pyszności…coś jak najbardziej dla nas :)
Fajnie wymyśliłaś to nadzienie, smakowicie wygląda :)
Ale zdrowo! Super :)
Bardzo apetyczne mięsko, świetny pomysł z dodaniem pesto :)
Bardzo fajna propozycja na kanapki :-) pysznie wygląda :-)
Takie plasterki fajnie potem zjeść na kanapce :) Pyszności
Świetny pomysł na wykorzystanie pesto ;)
Pyszny propozycja :)