Pasta z kukurydzy

Uwielbiam przeróżne pasty do chleba, które urozmaicają codziennie śniadania. Ponadto nie cierpię marnować jedzenia i zawsze staram się wymodzić coś z zalegającego w lodówce bądź kuchennej szafce produktu. Dzisiaj propozycja na wykorzystanie kukurydzy w puszce. Nie zawsze potrzebna jest nam cała puszka przysmaku, a zamiast resztę wyrzucać, można przygotować smaczne i proste smarowidło.

Składniki na miskę pasty:

  • pół puszki kukurydzy
  • ok. 200 g twarożku
  • 2-3 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
  • pół pęczka koperku
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Wszystkie składniki wkładamy do misy i blendujemy na gładką pastę.  Gotowe!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *